ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Könyvajánló

Könyvajánló


Fejér Zoltán: A magyar fototechnika tervezői, termékei, gyártói

Az 1990-es évek eleje óta folytatott, szisztematikus kutatásai alapján Fejér Zoltán György fototechnika-történeti szakíró megírta a hazai fényképészeti ipar szabadalmainak, . . .

Gaál Zoltán: Az Út

„Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni.” – Buddha

Schmied Andi & Lawrence Lek: Jing Jin City

Egy fikciót és valóságot vegyítő útibeszámoló.

William A. Christian Jr.: The Stranger, the Tears, the Photograph, the Touch

Ez a könyv a 2011-ben a CEU Press által, Natalie Zemon Davis előadássorozatának részeként megjelentetett kisebb, papírkötéses kiadás kibővített, nagyobb formátumú és gazdagabban . . .

Hórusz Archívum

Az egyiptomi hieroglifák sorában Hórusz isten szeme az egy egészet, a teljességet jelenti. Részei, mint például a szemhéj, az egy végtelen kicsi felé tartó tört részeit jelölik. Ezért . . .

Robert Capa: Kissé elmosódva Emlékeim a háborúból

„A valóságot megírni mindig nagyon nehéz, így hát az igazság kedvéért megengedtem magamnak, hogy néha egy kicsit túllépjek rajta vagy egy kicsit eloldalazzak mellette. Ennek a könyvnek . . .

A múlt szabadsága

Válogatás Alföldi Róbert fotógyűjteményéből
„Neoavantgárd fotóművészet Magyarországon az 1960-as évektől napjainkig”

A Mai Manó Ház 2016 januárjában . . .

Budapest 135 év 135 kép

Pest, Buda és Óbuda egyesülésének 135. évfordulójára jelent meg a fotóalbum, amely a főváros fejlődését, arculatának megváltozását mutatja be 135 fotóval 135 éven keresztül. . . .

Annie Leibovitz: A Photographer’s Life: 1990-2005

Az album fotói alapvetően két csoportba sorolhatók: a privát fotókhoz, ezek hétköznapi szituációk, portrék, tájak, enteriőrök és közeli részletek, és a „hivatalos” híresség- . . .

Hazai anyag. Fotónapló. André Kertész és a magyarok

Kertész minden nyilatkozatában elmondta legalább egyszer, hogy ő fényképes naplót készít egész életében. Az album 175 fotója válogatás az élete első, magyarországi szakaszában . . .

50 PHOTOGRAPHERS YOU SHOULD KNOW

Az albumban felvonultatott 50 fotográfus legfontosabb munkái mellett a művészek tömör életrajza és egy információs oldalsáv is tájékoztatja az olvasót, a köteten átívelő idővonal . . .

The Focal Encyclopedia of Photography

A 2007-ben megjelent angol nyelvű átfogó tanulmány a fotográfia történetének és történeti folyamatának jellegzetességeit, kortárs alkalmazásának formáit, az új és fejlődő . . .

André Kertész és Szigetbecse

Szigetbecse a 20. századi fotográfia talán legelismertebb alkotóművésze, André Kertész Emlékmúzeumával büszkélkedhet.

Annie Leibovitz, Susan Sontag: WOMEN

Rolling Stone, Vogue, Vanity Fair. Miközben Leibovitz ezeknek a magazinoknak dolgozott és százával fotózta a hírességeket, rengeteg szokványos és rendkívüli női portrékat készített.

Mai Manó fotográfiái

Mai Manó (1855-1917) szakíró, a maga korában a gyermekfényképezés egyik legjobb hazai képviselője, 1885-től udvari fényképész, alapítója és főszerkesztője A Fény (1906) című . . .

Vivian Maier Street Photographer

John Maloof, az amatőr történész, 2007-ben egy chicagói aukcióház árverésén bukkant rá egy jelöletlen, temérdek negatívot tartalmazó dobozra, s ezzel felfedezte a huszadik század . . .

MAGNUM’s First

Az idő arca címet viselő áttekintő kiállítás, a Magnum Photos nyolc neves tagjának különböző földrészeken, tájakon készített fotóriportjait mutatja be.

Magnum Contact Sheets

A Magnum Contact Sheets címet viselő katalógus több mint hetven év történelmének vizuális munkáit mutatja be, köztük a normandiai partraszállást Robert Capa, az 1968-as párizsi . . .

The History of European Photography

A The History of European Photography egy olyan egyedülálló nemzetközi kutatási projekt, amely egész Európán átível. A projekt célja, hogy egy olyan angol nyelvű enciklopédiát . . .