ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Könyvajánló/ The Focal Encyclopedia of Photography

The Focal Encyclopedia of Photography

A 2007-ben megjelent angol nyelvű átfogó tanulmány a fotográfia történetének és történeti folyamatának jellegzetességeit, kortárs alkalmazásának formáit, az új és fejlődő digitális technológiákat, valamint a fotográfia jelenének és korai történetének pontos (technikai) összegzését kívánja bemutatni.

A világhírű, munkájukat aktívan gyakorló szakemberek által írt enciklopédiában számos, a fotográfiával kapcsolatos fogalom és téma részletes leírását találhatjuk meg. A fotózás történetében kialakult olyan típusokról is olvashatunk többek közt, mint csendélet, építészeti fotográfia, dokumentarista fotó, sportfotó vagy a tájképfotózás.
A Focal enciklopédia negyedik kiadása (a díjnyertes harmadik kiadás kibővített változataként) számottevő tájékoztatásául szolgál a fényképészetet tanulóknak, a profi fotósoknak és a téma iránt érdeklődőknek egyaránt. A főszerkesztő Michael R. Peres mellett, az enciklopédia egy-egy főbb tematikai egységét író további szerkesztők a következők voltak: Franziska Frey (digitális fényképezés), J. Tomas Lopez (kortárs kérdések), David Malin (tudományos fotók), Mark Osterman (történeti folyamatok), Grant Romer (A fényképezés története és fejlődése), Nancy M. Stuart (A 20. század főbb témái és fényképészei), és Scott Williams (fényképészeti anyagok és eljárásmódok).

The Focal Encyclopedia of Photography (Digital Imaging, Theory and Applications, History, and Science) Szerkesztő: Michael R. Peres
Kiadó: Focal Press; 4. kiadás
Nyelv: angol
Kiadási év: 2007
880 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN-13: 978-0-240-80740-9

A kiadás tartalmaz:
– egy, a szövegben való keresést lehetővé tevő, képekkel együtt a teljes könyvet magában foglaló CD ROM mellékletet,
-több mint 450 színes képet, és a George Eastman House – gyűjtemény ezidáig nem publikált képeit, többek közt olyan fotósoktól, mint: Ansel Adams és Jerry Uelsmann.