ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Könyvajánló/ Schmied Andi & Lawrence Lek: Jing Jin City

Schmied Andi & Lawrence Lek: Jing Jin City

Egy fikciót és valóságot vegyítő útibeszámoló.

Jing Jin City-t, a Pekingtől 150 km-re található luxusvárost, 1998-ban kezdték építeni és 2002-ben fejezték be. Jing Jin City egy óriási Hyatt-Regency Spa-ból, golf- és lóversenypályákból és 3000 villából áll. Ezen villák körülbelül 15%-át sikerült értékesíteni, ami miatt a város kénytelen fenntartani a látszatot, hogy minden rendben működik.

Fotó: Mai Manó Ház

Az útmentén lakatlan nyersbeton házakban színes függönyök lógnak, a részben üres utcák bejáratánál biztonsági őrök üdvözlik az arra járókat, kertészek visszavágják a bokrokat, majd munkájuk befejeztével ezen lakatlan házakban alszanak.

A könyv 3 fejezeten és egy függeléken keresztül mutatja be a város építészeti szerkezeteit és pszichológiai mélystruktúráját. Az első fejezet a használat hiányát mutatja be egy körsétán és fikciós szövegeken keresztül, míg a második fejezet az ezen használat hiánya miatt kialakult különleges használat reprezentációja. A harmadik fejezet az idő múlásával foglalkozik egy számítógépes rajz sorozaton keresztül.

A könyv végén található függelék tasakja, 4 képeslapot tartalmaz, melyet a várost hirdető ingatlanügynökség adott ki és benne – a valóságtól merőben eltérő módon – festik le Jing Jin City-t. Ezen képeslapok hátán található szövegek a kínai brossúrából lefordított hirdetőanyagok.

Kiadó: Andi Schmied, Lawrence Lek
Év: 2015
Kiadás helye: Budapest
Példányszám: 400
Nyelv/Terjedelem: angol, 184 oldal
Ár: 6.000,- Ft

A kötet megvásárolható a Mai Manó Könyvesboltban.