ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Vivian Maier nyomában – filmvetítés a Mai Manó Házban

Vivian Maier nyomában – filmvetítés a Mai Manó Házban

A Mai Manó Ház és a Magyarhangya bemutatja:
VIVIAN MAIER NYOMÁBAN
Nézd meg "A Titkos szenvedély – Vivian Maier fotói” című kiállításunkat és a díjmentesen megtekinthető dokumentumfilmet a Napfényműteremben!

A vetítés időpontja: 2017. november 6., hétfő, 17.30
Felvezeti: Réz András, filmesztéta

A regisztráció lezárult, minden hely elkelt!

Fotó: Vivian Maier: Audrey Hepburn a My Fair Lady chicagói premierjén, RKO Palace Színház, 1964. október 23. © Vivian Maier/Maloof Collection, Courtesy Howard Greenberg Gallery, New York.

Élt egyszer Amerikában egy dada, aki a XX. század egyik legnagyobb fotósa volt, ám ezt nem gyanította magáról. Vivian Maier úgy halt meg, hogy hátrahagyott többezernyi remekművéből soha egy sem került nyomtatásba.
Egy nap egy John Maloof nevű fiatal történész Chicago régi épületeinek történetét kutatva egy bolhapiaci aukción megvett egy doboznyi negatívot, és ez a nap nemcsak megváltoztatta életét, de csakhamar milliomossá is tette.
A Vivian Maier nyomában című film e két mesét bontja ki: a szegénységben és elhagyatottságban meghalt magányos dada történetét, aki alkalmi munkái mellett egész életében fotózott, mintegy végigdokumentálva a XX. század második felét. Úgy használta a fényképezőgépet, mint Van Gogh az ecsetet: anélkül ontotta magából a remekműveket, hogy arra a világ kíváncsi lett volna. A Vivian Maier nyomában azonban a felfedezés örömének dokumentuma is, John Maloof szerencséjének és inspiráló erőfeszítéseinek története, aki az általa felfedezett művészt és annak életművét megismertette a világgal.  (port.hu)

Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem (1065 Budapest, Nagymező utca 20.)
Belépő: A filmvetítés ingyenes, a kiállításra szóló felnőtt belépőjegy 1500 Ft, a diák- és nyugdíjas jegy 700 Ft.

Az erősen korlátozott férőhelyek miatt – a kiállítást a vetítés előtt megtekintők számára – elővételes jegyvásárlást biztosítunk. A belépőjegyek 2017. október 31-ig a Mai Manó Ház I. emeleti pénztárában vásárolhatók meg nyitvatartási időben. A jegyek nem számozott helyre szólnak, de az előre jegyet váltóknak ülőhelyeket biztosítunk.

A csak vetítésen résztvevők 2017. november 1-től tudnak regisztrálni a pal.pentelenyi@maimano.hu e-mail-címen. A sikeres regisztráció után érkezési sorrendben foglalhatják el a helyeiket a vetítés előtt fél órával: 17.00-tól.

A Finding Vivian Maier című DVD (nyelv: angol, felirat: angol) megvásárolható a könyvesboltban a vetítés napján kedvezményes áron, korlátozott példányszámban.