ENGLISH ENG ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Könyvbemutató: The History of European Photography 1970-2000

Könyvbemutató: The History of European Photography 1970-2000

A The History of European Photography egy olyan egyedülálló nemzetközi kutatási projekt, amely egész Európán átível. A projekt célja, hogy egy olyan angol nyelvű enciklopédiát állítson össze, mely három időszakban (1900-1938, 1939-1970 és 1971-2000) mutatja be a huszadik század európai fotótörténetét.

A harmadik kötet megjelenése tavaly novemberben valósult meg, aminek magyarországi bemutatójára március 20-án, hétfőn 17 órakor a Mai Manó Ház Napfényműtermében kerül sor. Jelen lesz a sorozat szerkesztője, Václav Macek és a harmadik kötet két hazai szerzője: Csizek Gabriella (kurátor) és Balázs Kata (művészettörténész).

SZEMPONTOK A MAGYAR FOTOGRÁFIA 1970 ÉS 2000 KÖZÖTTI TÖRTÉNETÉHEZ

“Az alábbi fejezetben a magyar fotográfia 1970 és 2000 közötti történetének néhány központi alakját, irányzatát, eseményét, és mindezek közéleti-kultúrpolitikai kontextusát igyekszünk ismertetni. A rendelkezésünkre álló terjedelem nem teszi lehetővé, hogy részletesen elemezzük a felvetett szempontokat, ahogy a terjedelmi korlátok miatt nem tudunk kitérni további jelentős alkotók életművére és fontos eseményekre sem. Az alábbiakban így csupán a korszakot meghatározó jelenségek felvillantására törekedhetünk és lehetőséget adhatunk arra, hogy az érdeklődő olvasók kiindulásul használhatják tanulmányunkat kutatásaikhoz, vagy személyes érdeklődésük kielégítésére…..”

Balázs Kata – Csizek Gabriella

 

Várunk minden érdeklődőt az eseményre!